WE826-T2 SIM Not Detecting

Related to Router Devices ONLY
Post Reply
Blizzrdball
Posts: 2
Joined: Wed Aug 14, 2019 9:01 am

WE826-T2 SIM Not Detecting

Post by Blizzrdball » Wed Aug 14, 2019 10:21 am

Hello!

I'm currently in the process of trying to put together a WE826-T2 router with a Sierra MC7455 purchased from this website. I'm using this device with a Calyx plan in which I have done a device swap over to a new SIM card with the 7455's IMEI/MEID numbers.

I've been following the build guide for this modem and have plugged in the U.FL connectors to the MC7455, flashed GoldenOrb_2019-03-10, set the APN to r.ispsn, synced the time on the router, and set the TTL. After this I rebooted the router as normal.

Once the router came back up, I gave it a few minutes but the device still does not even seem to attempt to connect to the internet. The Internet indicator on the router does not light up at any point. After rebooting the router, I get the following logs from debug information:

Code: Select all

  
Wed Aug 14 00:35:56 2019 : /dev/ttyUSB2 AT!SELRAT?
!SELRAT: 00, Automatic
OK
  
Wed Aug 14 00:35:58 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CFUN=1
OK
ATI
Manufacturer: Sierra Wireless, Incorporated
Model: MC7455
Revision: SWI9X30C_02.24.05.06 r7040 CARMD-EV-FRMWR2 2017/05/19 06:23:09
MEID: 35907206275776
IMEI: 359072062757766
IMEI SV: 12
FSN: LQ831502940210
+GCAP: +CGSM
OK
AT+CNUM
ERROR
AT+CPBR=?
ERROR
  
Wed Aug 14 00:35:59 2019 : /dev/ttyUSB2 AT!SELRAT?
!SELRAT: 00, Automatic
OK
  
Wed Aug 14 00:36:00 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CIMI
ERROR
  
Wed Aug 14 00:36:02 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CRSM=176,12258,0,0,10
+CME ERROR: operation not allowed
  
Wed Aug 14 00:36:03 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+COPS=0
+CME ERROR: SIM failure
  
Wed Aug 14 00:36:05 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT=?
+CGDCONT: (1-24),"IP",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"PPP",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"IPV6",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"IPV4V6",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
OK
  
Wed Aug 14 00:36:06 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT?;+CFUN?
+CGDCONT: 1,"IPV4V6","n.ispsn","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CFUN: 1
OK
  
Wed Aug 14 00:36:20 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CMGS=?;+CMGL=?;+CMGR=?
ERROR
Additionally under the connection log window, I will repeatedly receive this error as well:

Code: Select all

Attempting to Connect Modem #1 (Sierra_Wireless,_Incorporated Sierra_Wireless_MC7455_Qualcomm®_Snapdragon™_X7_LTE-A)
Is there anybody who would be able to help me out with this? I'm currently under a time crunch as this needs to be set up and sent out for a work client.

Thank you for your time reading!

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 702
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE826-T2 SIM Not Detecting

Post by JimHelms » Wed Aug 14, 2019 10:38 am

You mention setting the APN to "r.ispsn", but the debug window is showing "n.ispsn".

It also appears your SIM Card is not being read properly. This is discussed in the troubleshooting connection guide.

Blizzrdball
Posts: 2
Joined: Wed Aug 14, 2019 9:01 am

Re: WE826-T2 SIM Not Detecting

Post by Blizzrdball » Wed Aug 14, 2019 11:16 am

Hello Jim,

I've gone through the troubleshooting connection guide a few times over however have still been having issues connecting as the router still is not detecting the SIM card; correct with your hypothesis.

I unfortunately have not been able to update the firmware on the MC7455 due to not having the correct equipment; I've attempted to connect the modem to a laptop through the internal Mini PCI-E slot, however Windows does not appear to recognize the modem in this way, despite detecting others without issue. If it makes more sense to do this through a Linux installation with the available scripts, I can do that.

That said however, the modem does indeed register within the router when I attempt to gather information on it, but the SIM still fails to detect. I should also mention that I have used multiple SIM cards in this situation as well; one from the original wireless hotspot with the Nano SIM adapter, and another sim that was purchased and assigned directly to this device's IMEI address; I receive the same "+CME ERROR: SIM not inserted" message regardless.

Would the firmware in this situation make a difference in whether or not the SIM card is able to be read? If so, please let me know and I can try to flash the Sprint firmware again. Otherwise I'm not entirely where to move forward,

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 702
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE826-T2 SIM Not Detecting

Post by JimHelms » Wed Aug 14, 2019 7:41 pm

What type of SIM Card Adapter are you using? Adapters give a lot of issues.

It must be able to read the SIM Card to establish a connection.

I would clean the SIM card metal contacts good, make sure the tits/tabs are completely removed, and the Card fits perfectly into the adapter. I would then place a strip of scotch tape on the back side of the SIM card adapter (opposite of the metal contacts), and trim the excess on the edges with a razor blade.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post