Goldenorb MC7455 QMI Mode

Topics related to OpenWRT, LEDE, GoldenOrb, Linux and other firmware
Post Reply
feudalkaos
Posts: 10
Joined: Fri Jul 24, 2020 2:24 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 1 time

Goldenorb MC7455 QMI Mode

Post by feudalkaos » Mon Jun 07, 2021 7:24 pm

I have a Linksys EA3500 router with GoldenOrb_2020-03-01 ( OpenWrt 18.06.7 ) installed. Connected to the USB port I have a MC7455 modem.

When this modem is in MBIM mode it seems to work as expected.

When it is in QMI mode the modem is found and even shows that it is connected to the network (T-Mobile). Using AT commands I can see that the modem does appear connected. It reports that it has an IPV6 external address. When I go to the overview page on Goldenorb the Network section shows Not Connected for both the IPV4 Upstream and IPV6 Upstream.

Adm1jtg
Posts: 169
Joined: Sat Aug 08, 2020 7:19 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 47 times

Re: Goldenorb MC7455 QMI Mode

Post by Adm1jtg » Mon Jun 21, 2021 11:15 am

Back when I was first setting up my system I messed with trying to get QMI working as well and never did get it to work. I ended up just using MBIM mode and never looking back.

Is there a reason you are trying to use QMI, other then reading in some forums its faster and better and the like?

As honestly it seems like a big PIA and if I recall is an older protocol

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2160
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 743 times
Been thanked: 452 times
Contact:

Re: Goldenorb MC7455 QMI Mode

Post by Didneywhorl » Mon Jun 21, 2021 6:08 pm

I've found that QMI doesn't do well for me on Verizon nor T-mobile. I just default to MBIM for everything now.

Post Reply