WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Related to Router Devices ONLY
swwifty
Posts: 508
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by swwifty » Sun Nov 03, 2019 8:23 pm

MitchDudley wrote:
Sun Nov 03, 2019 1:45 pm
ok...I think I have the answer. Took the unit outside. I recently built a barn house with all metal. I tested outside about 30 feet from the house. Hit almost 60 mbps with the stock antenna's.

Code: Select all

at!gstatus?
!GSTATUS: 
Current Time:  1003		Temperature: 46
Reset Counter: 1		Mode:        ONLINE         
System mode:   LTE        	PS state:    Attached     
LTE band:      B66    		LTE bw:      20 MHz  
LTE Rx chan:   0		LTE Tx chan: 132072
LTE SSC1 state:INACTIVE    	LTE SSC1 band: B12    
LTE SSC1 bw  : 10 MHz  		LTE SSC1 chan: 5230
LTE SSC2 state:INACTIVE    	LTE SSC2 band: B1     
LTE SSC2 bw  : 5 MHz   		LTE SSC2 chan: 1150
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state:     Registered     	Normal Service 
RRC state:     RRC Connected  
IMS reg state: No Srv  		

PCC RxM RSSI:  -64		PCC RxM RSRP:  -90
PCC RxD RSSI:  -62		PCC RxD RSRP:  -88
SCC1 RxM RSSI: -71		SCC1 RxM RSRP: -90
SCC1 RxD RSSI: -66		SCC1 RxD RSRP: -81
SCC2 RxM RSSI: -73		SCC2 RxM RSRP: -94
SCC2 RxD RSSI: -68		SCC2 RxD RSRP: -84
Tx Power:      17		TAC:         a81f (43039)
RSRQ (dB):     -9.3		Cell ID:     0291d20c (43110924)
SINR (dB):     11.6


OK
I'm a bit confused, was the building you were testing in all metal? If so, that would do it.

You are getting 3CA now.

Wifi might be slow because of interference from other wifi access points?? Check and see if you have interference from neighbors on the same channel.

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Tue Nov 05, 2019 12:50 pm

The interference would probably be my AT&T Z700A home phone or some of the kids tools. Probably not the neighbors. I'm in the middle of 80 acres and the closest neighbor is 1/2 mile.

Using the Ethernet was my plan from the beginning.

I've order two 15dbi flat panel antenna's and plan to install away from the house.

Looking to install a Mesh system. Since I'm still in the building phase, this is a perfect time to install Ethernet in the walls for the Satellites.

Any suggestions on Mesh systems would be appreciated!

swwifty
Posts: 508
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by swwifty » Tue Nov 05, 2019 2:32 pm

MitchDudley wrote:
Tue Nov 05, 2019 12:50 pm
The interference would probably be my AT&T Z700A home phone or some of the kids tools. Probably not the neighbors. I'm in the middle of 80 acres and the closest neighbor is 1/2 mile.

Using the Ethernet was my plan from the beginning.

I've order two 15dbi flat panel antenna's and plan to install away from the house.

Looking to install a Mesh system. Since I'm still in the building phase, this is a perfect time to install Ethernet in the walls for the Satellites.

Any suggestions on Mesh systems would be appreciated!
I assume you mean a mesh wifi system?

If so, I'd avoid them if you can. Especially if you can install ethernet now in the walls of your house, you can outfit your house with multiple hardwired access points that don't have to mesh wirelessly.

Meshing wirelessly is nice for convenience but the throughput is terrible because most radios use the same channel and frequency for uplink to the hardwired AP.

All that being said, if you must use a mesh system, I'd look into the Ubiquiti Mesh devices.

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Wed Nov 06, 2019 8:44 am

I was thinking of connecting an ORBI router to the WE826-T2. Then from the ORBI router, connecting the Orbi satellites via Ethernet. It could cover my 5,000 sq.ft. house with One router and Two Satellites.

things that need a connection:

5 TV's
Xbox
Wii
Apple Devices
Thermostat
Ring Door Bells
Camera's

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Wed Nov 06, 2019 2:37 pm

I guess what I'm looking for is a single SSID internet connection throughout the house (5,000 sq ft)

swwifty
Posts: 508
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by swwifty » Wed Nov 06, 2019 7:30 pm

MitchDudley wrote:
Wed Nov 06, 2019 2:37 pm
I guess what I'm looking for is a single SSID internet connection throughout the house (5,000 sq ft)
You can do that without a mesh system.

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Fri Nov 15, 2019 3:41 pm

Hmmm...my speeds are up and down...not sure if its a bad connection of what....

AT-Command Execution
OK
AT*CNTI=0
*CNTI: 0,LTE
OK
AT!SELRAT?
!SELRAT: 00, Automatic
OK
AT+ECIO?
+ECIO: NOT IMPLEMENTED
OK
AT+RSCP?
+RSCP:
OK
AT!UMTSCHAN?
!UMTSCHAN: NOT IMPLEMENTED
OK
AT!GSTATUS?
!GSTATUS:
Current Time: 120038 Temperature: 29
Reset Counter: 1 Mode: ONLINE
System mode: LTE PS state: Attached
LTE band: B66 LTE bw: 20 MHz
LTE Rx chan: 0 LTE Tx chan: 132072
LTE SSC1 state:INACTIVE LTE SSC1 band: B12
LTE SSC1 bw : 10 MHz LTE SSC1 chan: 5230
LTE SSC2 state:INACTIVE LTE SSC2 band: B1
LTE SSC2 bw : 5 MHz LTE SSC2 chan: 1150
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state: Registered Normal Service
RRC state: RRC Connected
IMS reg state: No Srv
PCC RxM RSSI: -57 PCC RxM RSRP: -86
PCC RxD RSSI: -44 PCC RxD RSRP: -78
SCC1 RxM RSSI: -52 SCC1 RxM RSRP: -70
SCC1 RxD RSSI: -52 SCC1 RxD RSRP: -71
SCC2 RxM RSSI: -56 SCC2 RxM RSRP: -74
SCC2 RxD RSSI: -54 SCC2 RxD RSRP: -78
Tx Power: -16 TAC: a81f (43039)
RSRQ (dB): -10.5 Cell ID: 0291d20c (43110924)
SINR (dB): 23.8
OK
AT!PCTEMP?
Temp state: Normal
Temperature: 29.00 C
OK

Fri Nov 15 15:39:09 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM"
+CPMS: 0,15,0,15,0,15
OK

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Fri Nov 15, 2019 4:36 pm

At!GSTATUS?
!GSTATUS:
Current Time: 123363 Temperature: 35
Reset Counter: 1 Mode: ONLINE
System mode: LTE PS state: Attached
LTE band: B66 LTE bw: 20 MHz
LTE Rx chan: 0 LTE Tx chan: 132072
LTE SSC1 state:ACTIVE LTE SSC1 band: B1
LTE SSC1 bw : 5 MHz LTE SSC1 chan: 1150
LTE SSC2 state:ACTIVE LTE SSC2 band: B12
LTE SSC2 bw : 10 MHz LTE SSC2 chan: 5230
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state: Registered Normal Service
RRC state: RRC Connected
IMS reg state: No Srv

PCC RxM RSSI: -42 PCC RxM RSRP: -87
PCC RxD RSSI: -49 PCC RxD RSRP: -78
SCC1 RxM RSSI: -56 SCC1 RxM RSRP: -74
SCC1 RxD RSSI: -57 SCC1 RxD RSRP: -77
SCC2 RxM RSSI: -52 SCC2 RxM RSRP: -70
SCC2 RxD RSSI: -53 SCC2 RxD RSRP: -71
Tx Power: -- TAC: a81f (43039)
RSRQ (dB): -12.9 Cell ID: 0291d20c (43110924)
SINR (dB): 20.4


OK

User avatar
MitchDudley
Posts: 40
Joined: Thu Oct 03, 2019 9:30 am

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by MitchDudley » Fri Nov 15, 2019 4:40 pm

upload is almost 4 times faster than the download?


Internet speed test
015102050100+
41.6
Megabits per second
Testing upload...
11.9

Mbps download

41.6

Mbps upload

Latency: 32 ms
Server: Atlanta, GA
Your Internet speed is typical

Your Internet connection should be able to handle streaming an HD video. If multiple devices are streaming video at the same time, you may run into some slowdowns.

swwifty
Posts: 508
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains

Re: WE826 T2...EM7565.....SLOOOWWWW! on both AT&T and Verizon

Post by swwifty » Fri Nov 15, 2019 6:21 pm

I'm confused, that looks like 41.6mbps down, and 11.9mbps up?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post