No Modem or SIM connection? WE826-T2 EM7565

Related to Router Devices ONLY
Post Reply
ayc200
Posts: 2
Joined: Thu Apr 18, 2019 8:12 am

No Modem or SIM connection? WE826-T2 EM7565

Post by ayc200 » Fri May 17, 2019 8:50 am

I followed the complete build instructions and went through the troubleshooting post.

My pigtails are attached tightly and are not touching any metal in their periphery. The SIM card was filed down and is sitting flat in the adapter.

Flashed with GoldenOrb_2018-11-03 ( OpenWrt 18.06.1 )
APN r.ispsn

trying to connect to Sprint

Code: Select all

Fri May 17 02:08:55 2019 : /dev/ttyUSB2 at+cpin?
+CME ERROR: SIM not inserted
  
Fri May 17 02:09:16 2019 : /dev/ttyUSB2 at+cnum?
ERROR
  
Fri May 17 02:09:17 2019 : /dev/ttyUSB2 at+cnum?
ERROR
  
Fri May 17 02:48:36 2019 : /dev/ttyUSB2 at!gstatus?
!GSTATUS: 
Current Time:  6583		Temperature: 37
Reset Counter: 1		Mode:        ONLINE         
System mode:   LTE        	PS state:    Not attached 
LTE band:      B2     		LTE bw:      20 MHz  
LTE Rx chan:   1100		LTE Tx chan: 19100
LTE SSC1 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC2 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state:     Deregistered   	Limited Service
RRC state:     RRC Idle       
IMS reg state: No Srv  		
PCC RxM RSSI:  -64		PCC RxM RSRP:  -97
PCC RxD RSSI:  -62		PCC RxD RSRP:  -95
Tx Power:      --		TAC:         5005 (20485)
RSRQ (dB):     -12.8		Cell ID:     013acd22 (20630818)
SINR (dB):      5.6
OK
  
Fri May 17 02:48:37 2019 : /dev/ttyUSB2 at!gstatus?
!GSTATUS: 
Current Time:  6584		Temperature: 37
Reset Counter: 1		Mode:        ONLINE         
System mode:   LTE        	PS state:    Not attached 
LTE band:      B2     		LTE bw:      20 MHz  
LTE Rx chan:   1100		LTE Tx chan: 19100
LTE SSC1 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC2 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state:     Deregistered   	Limited Service
RRC state:     RRC Idle       
IMS reg state: No Srv  		
PCC RxM RSSI:  -66		PCC RxM RSRP:  -98
PCC RxD RSSI:  -63		PCC RxD RSRP:  -95
Tx Power:      --		TAC:         5005 (20485)
RSRQ (dB):     -12.2		Cell ID:     013acd22 (20630818)
SINR (dB):      4.8
OK

Code: Select all

!GSTATUS: 
Current Time:  6584		Temperature: 37
Reset Counter: 1		Mode:        ONLINE         
System mode:   LTE        	PS state:    Not attached 
LTE band:      B2     		LTE bw:      20 MHz  
LTE Rx chan:   1100		LTE Tx chan: 19100
LTE SSC1 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC2 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC3 state:NOT ASSIGNED
LTE SSC4 state:NOT ASSIGNED
EMM state:     Deregistered   	Limited Service
RRC state:     RRC Idle       
IMS reg state: No Srv  		

PCC RxM RSSI:  -66		PCC RxM RSRP:  -98
PCC RxD RSSI:  -63		PCC RxD RSRP:  -95
Tx Power:      --		TAC:         5005 (20485)
RSRQ (dB):     -12.2		Cell ID:     013acd22 (20630818)
SINR (dB):      4.8


OK

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 855
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: No Modem or SIM connection? WE826-T2 EM7565

Post by JimHelms » Fri May 17, 2019 10:35 am

Run the following command:

Code: Select all

at+cpin?

ayc200
Posts: 2
Joined: Thu Apr 18, 2019 8:12 am

Re: No Modem or SIM connection? WE826-T2 EM7565

Post by ayc200 » Fri May 17, 2019 12:45 pm

Code: Select all

at+cpin?
+CME ERROR: SIM not inserted

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 855
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Has thanked: 50 times
Been thanked: 60 times
Contact:

Re: No Modem or SIM connection? WE826-T2 EM7565

Post by JimHelms » Fri May 17, 2019 1:20 pm

It is most likely the M.2 to Mini PCI-E adapter is defective. We have seen this in a few of our adapter in our last shipment.

If you purchased the M.2 adapter from LTE FIX, log into your account and submit a RMA. Someone will then contact you will instructions.
These users thanked the author JimHelms for the post:
ayc200 (Fri May 17, 2019 1:29 pm)

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post