Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Related to Router Devices ONLY
Forum rules
Use the SEARCH function for related issues PRIOR to posting for assistance.
Post Reply
jackrterrier
Posts: 5
Joined: Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by jackrterrier » Sun Mar 17, 2019 4:07 pm

I have a 9 month old WE826 T-2 (red and blue LED's) and MC7455 with Verizon that was working for about 7 months at a remote location. It is no longer working - when I plug power in I get red LED, 4th LED (blue) and then 2nd LED (blue) turns on after a few seconds (the red LED is position 1).

Nothing has been touched since I got it working - it's KaPut.

Anyone experienced this, or have any ideas?

Is it the router? (WE826 T-2)
Or - is it the modem? (MC7455)

Just wondering if I should start replacing components, and if anyone has had this experience before and can say which I should replace first?

The router is cheaper than the modem- but if people's experience is the modem never breaks, then I don't want to waste time on that. OR - if 'yeah the modem is crap', then I'll try that first.

Any advice is appreciated.

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 1286
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Has thanked: 76 times
Been thanked: 148 times
Contact:

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by JimHelms » Sun Mar 17, 2019 4:46 pm

It sounds like it is stuck in the firmware recovery mode.

I have seen this happen when the electricity spikes after a power failure, and/or the power goes off and back on a couple of times in a roll.

You may just need to reload the firmware following this TUTORIAL

jackrterrier
Posts: 5
Joined: Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by jackrterrier » Mon Mar 18, 2019 6:53 am

It's in a location where we have brown outs. but I have tried to mitigate that with surge protectors and UPS....

I will try the tutorial you mentioned and report back... thanks

jackrterrier
Posts: 5
Joined: Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by jackrterrier » Mon Mar 18, 2019 8:30 am

that did not work. when I plug power in the red led and a blue led light up immediately (symbol under blue looks like a circle and an ellipse. then about 15 seconds later I get another blue light (looks like the usb symbol). That is it, they just turn on, they do not flash, no other leds come on.

any ideas?

swwifty
Posts: 568
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains
Has thanked: 1 time
Been thanked: 61 times

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by swwifty » Mon Mar 18, 2019 8:36 am

jackrterrier wrote:
Mon Mar 18, 2019 8:30 am
that did not work. when I plug power in the red led and a blue led light up immediately (symbol under blue looks like a circle and an ellipse. then about 15 seconds later I get another blue light (looks like the usb symbol). That is it, they just turn on, they do not flash, no other leds come on.

any ideas?
I would guess it probably got damaged from brown outs at this point?

jackrterrier
Posts: 5
Joined: Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by jackrterrier » Mon Mar 18, 2019 8:37 am

ok, should I replace the WE826, or the MC7455? Or Both? Only had for 9 months...

swwifty
Posts: 568
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains
Has thanked: 1 time
Been thanked: 61 times

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by swwifty » Mon Mar 18, 2019 9:06 am

jackrterrier wrote:
Mon Mar 18, 2019 8:37 am
ok, should I replace the WE826, or the MC7455? Or Both? Only had for 9 months...
I'd try the WE826 first, cause it's cheaper, than if you still have issues, the modem.

jackrterrier
Posts: 5
Joined: Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Dead WE826 T-2 & MC7455 Verizon

Post by jackrterrier » Mon Mar 18, 2019 12:48 pm

I guess the website owner is on vacation or otherwise away. I'll have to wait to order another one.... need it asap! thanks

Post Reply