WG1608 v3 with Quecetel EM-12G trouble

Related to Router Devices ONLY
Forum rules
Use the SEARCH function for related issues PRIOR to posting for assistance.
Post Reply
ChrisM101
Posts: 6
Joined: Mon Nov 30, 2020 8:21 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

WG1608 v3 with Quecetel EM-12G trouble

Post by ChrisM101 » Wed Apr 28, 2021 5:27 pm

Anyone having ATT issues the past few weeks. Mine is dropping connection for 5 mins at a time 20-30 times a day and sometimes won't reconnect without a power cycle. I'm kind of at a loss. I'm paying for the 75$ prepaid unlimited phone plan on the sim.

I just don't understand what they could be seeing to drop it or if it's a hardware issue. Can anyone direct me where to start troubleshooting? I'm fairly rural so this connection is our only option.

ChrisM101
Posts: 6
Joined: Mon Nov 30, 2020 8:21 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: WG1608 v3 with Quecetel EM-12G trouble

Post by ChrisM101 » Mon May 17, 2021 8:11 am

It's still occurring but less frequently. But still many times a day. The modem is still showing connected. Is this a firmware issue perhaps.

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2160
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 743 times
Been thanked: 452 times
Contact:

Re: WG1608 v3 with Quecetel EM-12G trouble

Post by Didneywhorl » Mon May 17, 2021 8:37 am

If something changed without you changing anything (ie: it occurring less frequently now) then its likely a network issue.

Have you tried running a VPN to see if that changes anything.

I have heard of issues with prepaid att phone plans in routers inthe last month or so.

Post Reply