Anyway to pull in this band?

Questions and Support related to Antennas
BDF1234
Posts: 81
Joined: Fri Jan 22, 2021 8:10 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 35 times

Re: Anyway to pull in this band?

Post by BDF1234 » Wed Mar 17, 2021 7:59 am

BillA wrote:
Wed Mar 17, 2021 4:38 am
As I mentioned previously, there are two versions of the A51/A71 phones.
The SM-A515U/A715U models are 4G-LTE only, and the Samsung SM-A516U/A716U are 5G for ATT and Tmobile.
There's also an mmWave version for Verizon the SM-A516V/A716V models.
Ah, I see. Thanks for clarifying that. Sorry to add confusion.

I think some of the phone spec websites do not give accurate info on the cellular band capabilities of the device.

User avatar
BillA
Posts: 1100
Joined: Sun Dec 01, 2019 6:46 pm
Location: USA
Has thanked: 183 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: Anyway to pull in this band?

Post by BillA » Wed Mar 17, 2021 2:57 pm

BDF1234 wrote:
Wed Mar 17, 2021 7:59 am
Ah, I see. Thanks for clarifying that. Sorry to add confusion.

I think some of the phone spec websites do not give accurate info on the cellular band capabilities of the device.


No problem, here's are a couple of sites which seems to have pretty accurate specs on all phones.

SM-A516U
https://www.phonearena.com/phones/Samsu ... 5G_id11400

SM-A516V
https://www.phonemore.com/specs/samsung ... -sm-a516v/

paperwastage
Posts: 5
Joined: Sat Feb 27, 2021 5:06 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Anyway to pull in this band?

Post by paperwastage » Tue Mar 23, 2021 2:21 pm

It's also not fully accurate

The a71 5G is certified for many more 5G bands, but tmobile version only has the choice of n41/n71, SA/NSA on either(after a firmware update) with no 5G CA afaik

On the various websites for a71 5g (sm-a716u) and the fcc docs, it says 5G n2, 5, 41, 66, 71

Spazz21
Posts: 5
Joined: Sun Oct 03, 2021 9:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Tethering a phone to a router via USB or WiFi

Post by Spazz21 » Tue Oct 12, 2021 3:09 pm

BillA wrote:
Sun Jul 19, 2020 1:44 am
1. Purpose for tethering a phone to a router via USB or WiFi


On the router disable the internal modem, or better yet physically remove it, otherwise it could create a conflict with the tethered phone.

Im not finding any option to disable or remove it? Running a GL-AR750
BillA wrote:
Sun Jul 19, 2020 1:44 am
1. Purpose for tethering a phone to a router via USB or WiFi


Go to Modem > Network Status > Prev/Next Modem > to select the tethered phone (usually "usb0/1")

Go to Modem > Connection Profile > fill in the proper APN for your carrier, then click SAVE&APPLY

Spazz21
Posts: 5
Joined: Sun Oct 03, 2021 9:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Tethering a phone to a router via USB or WiFi

Post by Spazz21 » Tue Oct 12, 2021 3:15 pm

BillA wrote:
Sun Jul 19, 2020 1:44 am


On the router disable the internal modem, or better yet physically remove it, otherwise it could create a conflict with the tethered phone.

Im not seeing any option to disable or delete modem. Running a GL-AR750.
BillA wrote:
Sun Jul 19, 2020 1:44 am


Go to Modem > Network Status > Prev/Next Modem > to select the tethered phone (usually "usb0/1")

Go to Modem > Connection Profile > fill in the proper APN for your carrier, then click SAVE&APPLY
The only option I have under modem is "/dev/ttyACM0", no usb option. I only see usb 0 under tethering.

BillA wrote:
Sun Jul 19, 2020 1:44 am

Go to Services > WiFi Hotspot Manager > click on Enable Hotspot Connection

Select the "WiFi Radio Frequency" (2G/5G) to match the WiFi Hotspot frequency on the phone.

Set "Connection Mode" to Automatic

Click on "In Range Refresh"

In the "Available Network List" at the bottom of the page click on "Add To List" and select the phone's WiFi Hotpot name.
Im not finding any of these options. Again running GL-AR750 with Openwrt
Followed everything else to a T. What am i missing?

Slowlanenomads
Posts: 1
Joined: Sun Jun 06, 2021 2:17 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Anyway to pull in this band?

Post by Slowlanenomads » Wed Oct 13, 2021 11:03 pm

Not to highjack the thread but a quick question... I'm following the settings to tether but when I switch the APN to IPv4 on the phone, I lose 4g. Switch it back to IPv6 and I'm connected.
Any thoughts?
Needless to say, even going through the entire instructions, and connecting to the Wifi, I barely hit 1 MBs with the speed test.
Speed test on the phone is around 40 MBs.
I must have something incorrect?

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2595
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 987 times
Been thanked: 556 times
Contact:

Re: Anyway to pull in this band?

Post by Didneywhorl » Thu Oct 14, 2021 10:38 am

Slowlanenomads wrote:
Wed Oct 13, 2021 11:03 pm
Not to highjack the thread but a quick question... I'm following the settings to tether but when I switch the APN to IPv4 on the phone, I lose 4g. Switch it back to IPv6 and I'm connected.
Any thoughts?
Needless to say, even going through the entire instructions, and connecting to the Wifi, I barely hit 1 MBs with the speed test.
Speed test on the phone is around 40 MBs.
I must have something incorrect?
Which devices are you using?

User avatar
Rich Hathaway
Posts: 65
Joined: Mon Mar 08, 2021 2:41 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 29 times

Re: Anyway to pull in this band?

Post by Rich Hathaway » Fri Oct 15, 2021 12:30 pm

@ Slowlanenomads
I dont know what device you have and I am not going to read this entire thread but....
If you set your apn to ipv4 only then you should also disable ipv6 or no data for you on most devices.

Post Reply