Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Misc Mini PCI-E and M.2 Modem Card Topics
User avatar
Didneywhorl
Posts: 2322
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 822 times
Been thanked: 486 times
Contact:

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by Didneywhorl » Thu Jan 28, 2021 12:57 pm

Fantastic!

radec
Posts: 47
Joined: Wed Jan 22, 2020 4:17 pm
Location: pnw
Has thanked: 17 times
Been thanked: 13 times

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by radec » Mon Feb 08, 2021 2:43 pm

Didneywhorl wrote:
Tue Jan 12, 2021 1:02 pm
Probably want to also re-do the cgdcont commands:

Code: Select all

AT+CGDCONT=1,"IPV4V6","r.ispsn"
and

Code: Select all

AT+CGDCONT=2,"IP","r.ispsn"
go ahead and add

Code: Select all

AT+CGDCONT=3,"IPV4V6","otasn"

Some like to make the otasn one as AT+CGDCONT=1, then the others #2 and #3.
I'm not sure it matters.
Just curious. what do these commands do? I have always just set the apn on the goldenorb luci/gui settings page. Thanks for all your helpful info @Didneywhorl

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2322
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 822 times
Been thanked: 486 times
Contact:

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by Didneywhorl » Mon Feb 08, 2021 6:30 pm

They are called pdp contexts. Basically you are giving the modem the list of APNs it is allowed to use, as well as the allowed protocols to use with them.

destinbl20
Posts: 14
Joined: Sun Jul 18, 2021 9:18 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by destinbl20 » Wed Jul 21, 2021 2:12 am

I have a wg1608 with a cat16 modem and I have 3 SIM cards I’ve been trying. One of them will connect and provide internet, the second will connect to att but won’t provide internet, then the last one gets stuck on connecting. They are all att SIM cards. Any help??

destinbl20
Posts: 14
Joined: Sun Jul 18, 2021 9:18 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by destinbl20 » Wed Jul 21, 2021 2:19 am

Would you help me get my att SIM card working on wg1608?

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2322
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 822 times
Been thanked: 486 times
Contact:

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by Didneywhorl » Thu Jul 22, 2021 6:58 pm

What are each SIM cards out of? Are they registered to different types of plans and devices?

destinbl20
Posts: 14
Joined: Sun Jul 18, 2021 9:18 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by destinbl20 » Wed Jul 28, 2021 2:50 am

Didneywhorl wrote:
Thu Jul 22, 2021 6:58 pm
What are each SIM cards out of? Are they registered to different types of plans and devices?
So what I’ve came to conclusion is that all the att sims on a post paid service will work but prepaid service will not work. I locked on band 2 which is 10MHz and 12 which is 5MHz and they are putting out 15MHz with CA. Is there a way to have two SIM cards running and combine their Verizon bands and att bands with carrier aggregation? I’m getting up to 60mbps but was shooting for as much as possible. Also I can post pics of the debug log for the prepaid sims if you think you could help

User avatar
Didneywhorl
Posts: 2322
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 822 times
Been thanked: 486 times
Contact:

Re: Completely New Setup Won't Connect to Sprint

Post by Didneywhorl » Thu Jul 29, 2021 8:19 am

Your going to want to look into modem bonding.
You'll need a modem and set of antennas for each SIM.
Then use a router, or software, that can bond the connections.
Over my paygrade there

Post Reply