NetGear NightHawk M1 Inside Antenna Ports

Hotspots and Dongles related Topics
User avatar
terryjett
Posts: 398
Joined: Tue Sep 24, 2019 10:42 pm
Location: Far Side
Has thanked: 98 times
Been thanked: 88 times
Contact:

Re: NetGear NightHawk M1 Inside Antenna Ports

Post by terryjett » Thu Sep 24, 2020 3:17 pm

Dr-BroadBand wrote:
Thu Sep 24, 2020 2:59 pm
Netgear Nighthawk M1 MR1100 Modem Router Modification 4x4 MIMO Antenna

See YouTube https://youtu.be/oMa0cd87r6Y
Cool video!

No offense but that kit is pricey. But, might be better for those without soldering and construction skills.

About $12 in sma connectors, round file (dremel w/round sander attachment be helpful but not required), soldering iron and little patience, you can have a much better (and looking) mod:)

Remove the old ts-9's, replace with the PCB SMA connectors ( https://amzn.to/3j6oIvK ) and very stable setup.

If I had one of these hotspots, would make a quick tutorial. Maybe that be a future project. Will be flood of them on ebay after the home schooling dies out...

gscheb
Posts: 1051
Joined: Tue Sep 10, 2019 10:37 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 184 times

Re: NetGear NightHawk M1 Inside Antenna Ports

Post by gscheb » Thu Sep 24, 2020 3:31 pm

I heard that those antennas on the inside are not for the us. But don't know if that is true or not.

gscheb
Posts: 1051
Joined: Tue Sep 10, 2019 10:37 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 184 times

Re: NetGear NightHawk M1 Inside Antenna Ports

Post by gscheb » Mon Feb 15, 2021 8:00 pm

terryjett wrote:
Sat Aug 22, 2020 1:20 pm
Great idea!

When making mods like this, you should try using SMA made for PCB's. Notice the 4 (four) fingers on link below, they fit over the PCB and soldered to the ground copper foil. Center post of course is for the signal output:

https://amzn.to/3j6oIvK

51nM3j6D5cL._AC_SL1001_.jpg

https://amzn.to/3j6oIvK
Hello
Looking at AT&T plans again. So looking into doing this now. Ordered those type of fittings to solder then on the board. The pin is larger than the ts9 ports so don't fit in there.
Am I missing something?

Post Reply