EM12-G Issue - Visible

Related to Modems, Hotspots, Dongles ONLY
User avatar
Didneywhorl
Posts: 1819
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 603 times
Been thanked: 352 times
Contact:

Re: EM12-G Issue - Visible

Post by Didneywhorl » Fri Dec 18, 2020 10:43 pm

Latin167 wrote:
Fri Dec 18, 2020 10:31 pm
WE826-T2 and EM-12G LTE not working with visible please help. Just got EM-12 because wanted to used band 66. If put in T-mobile sim card in works just fine.
Did you clear out the pdp contexts, set the APN as vsblinternet only, and turn off MBN profiles? Read through the thread for the same advice.

gscheb
Posts: 1051
Joined: Tue Sep 10, 2019 10:37 am
Has thanked: 56 times
Been thanked: 184 times

Re: EM12-G Issue - Visible

Post by gscheb » Sat Dec 19, 2020 9:53 am

Latin167 wrote:
Fri Dec 18, 2020 10:31 pm
WE826-T2 and EM-12G LTE not working with visible please help. Just got EM-12 because wanted to used band 66. If put in T-mobile sim card in works just fine.
https://ltehacks.com/viewtopic.php?f=32 ... lit#p11658

hw1353
Posts: 49
Joined: Sun Mar 15, 2020 2:19 pm
Location: East Texas
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: EM12-G Issue - Visible

Post by hw1353 » Sat Jan 30, 2021 11:50 am

Wanted to follow up on this. Was able to cure the "CA" issue with visible and this EM12G.

When using the generic MBN Profile"

Code: Select all

"ROW_Generic_3GPP_PTCRB_GCF"
Visible would connect, but only on one band.

Was unable to replicate this on a MC7455 inside the same setup, did 4+13 with no issue.

What I found out was, if I use the ROW_Commercial Profile, the CA starts working again.

Code: Select all

AT+QMBNCFG="LIST"
+QMBNCFG: "List",0,1,1,"ROW_Commercial",0x0801080A,201904121
+QMBNCFG: "List",1,0,0,"ROW_Generic_3GPP_PTCRB_GCF",0x0801FE02,201910231
+QMBNCFG: "List",2,0,0,"Commercial-Sprint",0x08010204,202005271
+QMBNCFG: "List",3,0,0,"hVoLTE-Verizon",0x0801010E,201908221
+QMBNCFG: "List",4,0,0,"ChungHwa_Taiwan_Commercial",0x0801FD01,201906281
+QMBNCFG: "List",5,0,0,"TaiwanMobile_Commercial",0x08014100,201906281
+QMBNCFG: "List",6,0,0,"FarEastOne_Taiwan_Commercial",0x08014000,201910221
+QMBNCFG: "List",7,0,0,"FirstNet",0x08015300,201904081
+QMBNCFG: "List",8,0,0,"Commercial-Reliance",0x08011B0C,201903181
+QMBNCFG: "List",9,0,0,"Telus_Canada",0x08014900,201905101
+QMBNCFG: "List",10,0,0,"TEF_Germany_Commercial",0x08010CC0,201910291
+QMBNCFG: "List",11,0,0,"France-Commercial-Orange",0x08010B21,201906281
+QMBNCFG: "List",12,0,0,"Spain-Non_VoLTE-Telefonica",0x08010C20,201910291
+QMBNCFG: "List",13,0,0,"Commercial-DT-VOLTE",0x08011F1F,201902011
+QMBNCFG: "List",14,0,0,"Germany-VoLTE-Vodafone",0x08010449,201906281
+QMBNCFG: "List",15,0,0,"VoLTE-ATT",0x08010335,202003041
+QMBNCFG: "List",16,0,0,"UK-VoLTE-Vodafone",0x08010426,201908011
+QMBNCFG: "List",17,0,0,"Telstra_Australia_Commercial",0x08010F00,201908191
+QMBNCFG: "List",18,0,0,"Commercial-KDDI",0x08010709,201810221
+QMBNCFG: "List",19,0,0,"Commercial-SBM",0x08011C0B,202005261
+QMBNCFG: "List",20,0,0,"Commercial-DCM",0x08010D0D,202002131
+QMBNCFG: "List",21,0,0,"OpenMkt-Commercial-CU",0x08011502,201810121
+QMBNCFG: "List",22,0,0,"VoLTE_OPNMKT_CT",0x080113E0,201912191
+QMBNCFG: "List",23,0,0,"Volte_OpenMkt-Commercial-CMCC",0x08012010,202002061


I get the 2xCA I would expect:

Code: Select all

AT+QCAINFO
+QCAINFO: "pcc",5230,50,"LTE BAND 13",1,105,-90,-11,-62,14
+QCAINFO: "scc",66611,75,"LTE BAND 66",1,105,-98,-9,-78,21,DL
What I did(after doing what I already did above, IE, disabling auto-select of profile):

Code: Select all

AT+QMBNCFG="ROW_Commercial"
AT+QCFG="band",0,2000001001300185a (All LTE bands)
AT+CFUN=1,1
CA works as intended now, not sure why it doesn't work with the "Generic" profile, but it doesn't. Works fine with every other carrier than verizon(Sprint/calyx, ATT, T-mobile)

Just in-case anyone else has this issue with an EM12G / Visible and you're unable to get CA to work.

BitHaulers
Posts: 3
Joined: Fri Oct 19, 2018 5:23 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: EM12-G Issue - Visible

Post by BitHaulers » Mon Feb 22, 2021 7:41 am

When I try the AT+QMBNCFG="List" in an EP06A or EM12G, I get

"output: "

So it's blank.

Anyone else seen this? EC25AF outputs as expected.

Post Reply