New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Topics related to Routers
User avatar
Didneywhorl
Posts: 1609
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 520 times
Been thanked: 290 times
Contact:

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by Didneywhorl » Sun Sep 20, 2020 5:28 pm

Infector944 wrote:
Fri Sep 18, 2020 1:59 pm
I'm thinking about buying a mPCI-e socket and soldering it to the pads on the board. Mouser has them for 5$
I used to hand solder surface mount so I'm not scared.
I'm curious, though if it will work.

leopardus2
Posts: 36
Joined: Thu Sep 10, 2020 2:32 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by leopardus2 » Sun Sep 20, 2020 5:34 pm

Is the RM500Q-GL supported in MBIM mode? I have set the modem in MBIM but GoldenORB still fires a QMI connection (WG1608-GO2020-06-10)

leopardus2
Posts: 36
Joined: Thu Sep 10, 2020 2:32 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by leopardus2 » Mon Sep 21, 2020 1:53 am

leopardus2 wrote:
Sun Sep 20, 2020 5:34 pm
Is the RM500Q-GL supported in MBIM mode? I have set the modem in MBIM but GoldenORB still fires a QMI connection (WG1608-GO2020-06-10)
Solved this as well
needed a modem reset (AT+CFUN=1,1 ) after changing usbnet to 2.

User avatar
Didneywhorl
Posts: 1609
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 520 times
Been thanked: 290 times
Contact:

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by Didneywhorl » Mon Sep 21, 2020 8:44 am

leopardus2 wrote:
Mon Sep 21, 2020 1:53 am
Solved this as well
needed a modem reset (AT+CFUN=1,1 ) after changing usbnet to 2.
Yeah. All Quectel modems need to be power cycled or run at+cfun=1,1 in order to change the protocol.

leopardus2
Posts: 36
Joined: Thu Sep 10, 2020 2:32 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by leopardus2 » Tue Sep 22, 2020 9:14 am

Guys, any way to have qmicli package installed on GoldenOrb 2020-06-10?
It looks like it's the only way to get CA info from RM500Q...

Infector944
Posts: 27
Joined: Sun Sep 13, 2020 4:29 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by Infector944 » Wed Sep 23, 2020 10:35 pm

Didneywhorl wrote:
Sun Sep 20, 2020 5:28 pm
I'm curious, though if it will work.
I got my m-PCI-e header in today. I went with an 8mm height one, from mouser.
Probably going to give it a try this weekend. I forgot to order 0.3mm solder so I need to source that, I'm not going to do this with 0.8mm solder.

As well as a USB -> mPCI-e adapter, Which I'm having no luck using. the EP06a is detected in my laptop as an EP06-a but the Golden Orb FW isn't shower anything under the modem tab when it's plugged into the USB port.

are there any settings that need to take place to use the USB adapter?
Honestly I'm finding the GO FW to be very clunky with a lot of re clocks and power cycles necessary to navigate to pages.

Anyone else running the openwrt-WG1608-GO2020-06-14-upgrade.bin version?

mkn001
Posts: 1
Joined: Thu Sep 24, 2020 2:37 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by mkn001 » Thu Sep 24, 2020 2:41 pm

I was able to get the WG1608 working with Quectel RM500Q-GL (via T-Mobile) via Goldenorb WG1608-GO2020-06-10. However no 5ghz WiFi.

lod411
Posts: 4
Joined: Tue Sep 15, 2020 1:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by lod411 » Thu Sep 24, 2020 8:21 pm

@ALL

Does anyone have a working version of Goldenorb that has 2.4ghz and 5ghz wifi working for the WG1608 router?

leopardus2
Posts: 36
Joined: Thu Sep 10, 2020 2:32 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Post by leopardus2 » Fri Sep 25, 2020 8:25 am

leopardus2 wrote:
Tue Sep 22, 2020 9:14 am
Guys, any way to have qmicli package installed on GoldenOrb 2020-06-10?
It looks like it's the only way to get CA info from RM500Q...
I have built this myself directly on the 1608.
Thanks to qmicli I have seen that the RM500Q is correctly aggregating (3CA for now) but the AT+QCAINFO is broken
and does not return anything.

I wonder, why couldn't rooter use qmicli to get its info instead of the modem AT interface?
It looks like there is much more info available there.

averrslowly
Posts: 2
Joined: Thu Jun 25, 2020 2:19 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: WG1608/WG3526 2.4GHz and 5GHz WiFi Working with 19.07 Snapshot

Post by averrslowly » Tue Sep 29, 2020 5:53 pm

ChrisTork wrote:
Fri Sep 11, 2020 5:09 pm
Can you explain how you setup the make file with these files? Did you just copy the last two files to the build directories and told the make menuconfig to install them?
eist1 seems to have just made that one post and disappeared. From my reading of their post, they didn't actually use the kmod files. They just outlined what they thought needed to be done to retain the modem GUI. Did you try to compose a new snapshot with the kmod files?

I ask because I've just ordered a WG1608 ($87 incl. shipping) from ZBT.

Post Reply