WE1326 MC7354 cannot connect to Modem

Related to Router Devices ONLY
Post Reply
jeonjin.lee
Posts: 2
Joined: Sun May 12, 2019 12:37 pm

WE1326 MC7354 cannot connect to Modem

Post by jeonjin.lee » Sun May 12, 2019 12:47 pm

Hi,
I have Installed Goldenorb 4-10-2019 build following tutorial on this site.
I am using AT&T simcard activated. But I haven't been able to make WE1326 work yet.
Here is my WE1326 setting.

Code: Select all

System
Hostname	ROOter
Model	ZBT-WE1326
Architecture	MediaTek MT7621 ver:1 eco:3
Firmware Version	GoldenOrb_2019-04-10 ( OpenWrt 18.06.1 )
Kernel Version	4.14.63
Local Time	
Modem debug information

Code: Select all

+CPMS: 1,30,1,30,1,30
OK
  
Sun May 12 17:44:35 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+COPS=0
OK
  
Sun May 12 17:44:36 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT=?
+CGDCONT: (1-16),"IP",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"PPP",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"IPV6",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"IPV4V6",,,(0-2),(0-4)
OK
  
Sun May 12 17:44:38 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT?;+CFUN?
+CGDCONT: 1,"IPV4V6","Broadband","0.0.0.0",0,0
+CFUN: 0
OK
  
Sun May 12 17:44:39 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CFUN=1
ERROR
  
Sun May 12 17:44:45 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM"
+CPMS: 1,30,1,30,1,30
OK
  
Sun May 12 17:45:05 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM"
+CPMS: 1,30,1,30,1,30
OK
  
Sun May 12 17:45:12 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+COPS=0
OK
  
Sun May 12 17:45:14 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT=?
+CGDCONT: (1-16),"IP",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"PPP",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"IPV6",,,(0-2),(0-4)
+CGDCONT: (1-16),"IPV4V6",,,(0-2),(0-4)
OK
  
Sun May 12 17:45:15 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT?;+CFUN?
+CGDCONT: 1,"IPV4V6","Broadband","0.0.0.0",0,0
+CFUN: 0
OK
  
Sun May 12 17:45:16 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CFUN=1
ERROR
  
Sun May 12 17:45:26 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM"
+CPMS: 1,30,1,30,1,30
OK
Any insight and suggestion will be greatly appreciated.
thanks. John

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 710
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE1326 MC7354 cannot connect to Modem

Post by JimHelms » Mon May 13, 2019 6:18 am

It appears the GoldenOrb is detecting and communicating the MC7354 as it should--which is a good thing.

Assuming the U.FL pigtail connectors are properly installed on the correct modem antenna ports (MAIN and AUX) my bet is on the SIM Card, its activation or lack of usable service or bands, or the SIM Card adapter if one is used.

There are several AT Commands for checking the SIM Card. See this TUTORIAL.

If it is detecting the SIM Card, run the follow AT Commands and lets see what carrier firmware and version the modem is using:

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!gobiimpref?
Also, run this command and post the results:

Code: Select all

AT!GSTATUS?

jeonjin.lee
Posts: 2
Joined: Sun May 12, 2019 12:37 pm

Re: WE1326 MC7354 cannot connect to Modem

Post by jeonjin.lee » Mon May 20, 2019 8:34 pm

Thank you Jim!
After reading your other post, I found that my MC7354 was set to "QMI" instead of "MBIM"
I didn't know different Sierra modems has different AT commands to change composition mode.

Code: Select all

AT!entercnd="A710"
AT!UDUSBCOMP=?
0  - reserved                                     NOT SUPPORTED
1  - DM   AT                                      SUPPORTED
2  - reserved                                     NOT SUPPORTED
3  - reserved                                     NOT SUPPORTED
4  - reserved                                     NOT SUPPORTED
5  - reserved                                     NOT SUPPORTED
6  - DM   NMEA  AT    QMI                         SUPPORTED
7  - DM   NMEA  AT    RMNET1 RMNET2 RMNET3        SUPPORTED
8  - DM   NMEA  AT    MBIM                        SUPPORTED
9  - MBIM                                         SUPPORTED
10 - NMEA MBIM                                    SUPPORTED
11 - DM   MBIM                                    SUPPORTED
12 - DM   NMEA  MBIM                              SUPPORTED
13 - Config1: comp6    Config2: comp8             NOT SUPPORTED
14 - Config1: comp6    Config2: comp9             SUPPORTED
15 - Config1: comp6    Config2: comp10            NOT SUPPORTED
16 - Config1: comp6    Config2: comp11            NOT SUPPORTED
17 - Config1: comp6    Config2: comp12            NOT SUPPORTED
18 - Config1: comp7    Config2: comp8             NOT SUPPORTED
19 - Config1: comp7    Config2: comp9             SUPPORTED
20 - Config1: comp7    Config2: comp10            NOT SUPPORTED
21 - Config1: comp7    Config2: comp11            NOT SUPPORTED
22 - Config1: comp7    Config2: comp12            NOT SUPPORTED


OK
Then AT!UDUSBCOMP=8 and reboot modem made it work. Thank you,

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post