WE826-T2 and EM7455, not connecting

Related to Router Devices ONLY
Post Reply
foretm
Posts: 8
Joined: Sun Mar 24, 2019 8:18 pm

WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by foretm » Sun Mar 24, 2019 8:44 pm

I'm terribly new so please forgive any mistakes and information left out. I have a WE826-T2 and an EM7455 modem. I'm using a sim card from my company laptop for testing and I was able to get it to come up and connect. It was terribly slow, so I tried to switch it to MBIM mode usning the following:

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!usbcomp=1,1,1009
at!selrat=06
at!custom="IPV6ENABLE",1
at+cgdcont=1,"ipv4v6","vzwinternet"
at!reset
Afterward, the modem will no longer connect. I tried to set it back to QMI mode and nothing has helped. I reflashed my router and started all over again multiple times, to no avail. Here's the modem debug log, please excuse any copy and pasting errors, I tried to catch it as it scrolled through and i'm not sure if I got it all.

Mon Mar 25 01:17:42 2019 : /dev/ttyUSB2 AT!SELRAT?
!SELRAT: 00, Automatic
OK

Mon Mar 25 01:17:43 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CFUN=1
+CME ERROR: operation not supported
ATI
Manufacturer: Sierra Wireless, Incorporated
Model: EM7455B
Revision: SWI9X30C_02.30.01.01 r7792 CARMD-EV-FRMWR2 2018/07/13 02:24:52
MEID: A100003DBF8C7E
ESN: 12810993114, 80A7BDDA
IMEI: 353431080054091
IMEI SV: 16
FSN: LF640543090310
+GCAP: +CGSM
OK
AT+CNUM
+CNUM: "Line 1","+15043521426",145
OK
AT+CPBR=?
+CPBR: (1-100),40,25,2,25,25
OK

Mon Mar 25 01:17:45 2019 : /dev/ttyUSB2 AT!SELRAT?
!SELRAT: 00, Automatic
OK

Mon Mar 25 01:17:46 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CIMI
311480108450694
OK

Mon Mar 25 01:17:48 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CRSM=176,12258,0,0,10
+CRSM: 144,0,"98410800000156668634"
OK

Mon Mar 25 01:17:50 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+COPS=0
OK

Mon Mar 25 01:17:51 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT=?
+CGDCONT: (1-24),"IP",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"PPP",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"IPV6",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
+CGDCONT: (1-24),"IPV4V6",,,(0-2),(0-4),(0-1),(0-1)
OK

Mon Mar 25 01:17:52 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CGDCONT?;+CFUN?
+CGDCONT: 1,"IPV4V6","vzwinternet","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CGDCONT: 2,"IPV4V6","vzwadmin","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CGDCONT: 3,"IPV4V6","vzwinternet","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CGDCONT: 4,"IPV4V6","vzwapp","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CGDCONT: 5,"IPV4V6","vzw800","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CGDCONT: 6,"IPV4V6","vzwenterprise","0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0",0,0,0,0
+CFUN: 0
OK

Mon Mar 25 01:17:53 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CFUN=1
+CME ERROR: operation not supported

Mon Mar 25 01:17:58 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CMGS=?;+CMGL=?;+CMGR=?
+CMGL: (0-4)
OK

Mon Mar 25 01:17:59 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CMGF=0
OK

Mon Mar 25 01:18:02 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM","SM","SM"
+CPMS: 0,15,0,15,0,15
OK

Mon Mar 25 01:18:04 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="ME"
+CPMS: 0,23,0,15,0,15
OK

Mon Mar 25 01:18:06 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CPMS="SM"
+CPMS: 0,15,0,15,0,15
OK

Mon Mar 25 01:18:07 2019 : /dev/ttyUSB2 AT+CMGL=4
OK

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!RMARESET=1
at!reset
I tried resetting the modem multiple times but i have not been able to get it to reset again. My apn is vzwinternet. The modem is seen, however it fails to connect. My sim seems to be ok as when I query it I get the phone number back. If you need any additional information, please let me know.

Thanks,
Mike

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 803
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by JimHelms » Tue Mar 26, 2019 10:20 am

Run this command and post the results:

Code: Select all

AT!GSTATUS?

foretm
Posts: 8
Joined: Sun Mar 24, 2019 8:18 pm

Re: WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by foretm » Tue Mar 26, 2019 12:31 pm

AT!GSTATUS?
!GSTATUS:
Current Time: 574 Temperature: 36
Reset Counter: 1 Mode: LOW POWER MODE


OK
I've noticed that the FW is now a verizon FW when it was initially a generic FW.
at!image?
TYPE SLOT STATUS LRU FAILURES UNIQUE_ID BUILD_ID
FW 1 GOOD 1 0 0 ?_? 02.20.03.22_?
FW 2 GOOD 127 0 0 ?_? 02.20.03.00_?
FW 3 GOOD 127 0 0 ?_? 02.30.01.01_?
FW 4 EMPTY 0 0 0
Max FW images: 4
Active FW image is at slot 255

TYPE SLOT STATUS LRU FAILURES UNIQUE_ID BUILD_ID
PRI FF GOOD 0 0 0 002.012_002 02.08.02.00_VERIZON
Max PRI images: 50


OK


at!impref?
!IMPREF:
preferred fw version: 02.08.02.00
preferred carrier name: VERIZON
preferred config name: VERIZON_002.012_002
current fw version: 02.30.01.01
current carrier name: VERIZON
current config name: VERIZON_002.012_002

fw version mismatch

OK

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 803
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by JimHelms » Tue Mar 26, 2019 1:02 pm

I would reflash the modem with the latest Generic firmware build.

foretm
Posts: 8
Joined: Sun Mar 24, 2019 8:18 pm

Re: WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by foretm » Tue Mar 26, 2019 1:20 pm

The modem had the generic FW on it initially, would this make it go back to the Verizon FW? I issued this as part of the troubleshooting guide (https://ltehacks.com/viewtopic.php?f=21&t=14).

at!entercnd="A710"
at!RMARESET=1
at!reset

Can this be done with the 826 router, or do I need some other piece of hardware to accomplish this like the USB to Mini PCI-E adapter on the website.

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 803
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WE826-T2 and EM7455, not connecting

Post by JimHelms » Tue Mar 26, 2019 2:06 pm

It is possible if it was a vendor branded modem (i.e., Dell) that was made for a Verizon device.

If is possible to update the modem firmware from within the router if running a Modem Manager build. I have never done it and could offer little advice on exactly how it is done. There is a topic on the forum that does explain how it is done.

To flash using a PC will require a USB to M.2 adapter.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post