WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Related to Router Devices ONLY
Post Reply
thebranman
Posts: 41
Joined: Thu Oct 18, 2018 11:19 pm

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by thebranman » Thu Dec 13, 2018 9:22 am

JimHelms wrote:
Wed Dec 12, 2018 10:46 pm
I see you are using external antennas. How are they connected the router's SMA connectors?

Just wanted to make sure the connector type matches. SMA and RP-SMA look the same but the center pins are different and are not interchangeable and will cause this type of issue.
Hi Jim -

I am using SMA connectors that I purchased from Air802. I know there are a lot of garbage products on the market from ebay etc. but these appeared to be high quality. The LMR400 cable is from Altelix...i'll have to test the cables next and get back to you. Thanks again for helping

swwifty
Posts: 382
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains
Been thanked: 22 times

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by swwifty » Thu Dec 13, 2018 9:23 am

thebranman wrote:
Thu Dec 13, 2018 9:22 am
Hi Jim -

I am using SMA connectors that I purchased from Air802. I know there are a lot of garbage products on the market from ebay etc. but these appeared to be high quality. The LMR400 cable is from Altelix...i'll have to test the cables next and get back to you. Thanks again for helping
do you not have any little omnis you can directly connect to the modem to test with?
These users thanked the author swwifty for the post:
thebranman (Thu Dec 13, 2018 10:02 am)

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 701
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Has thanked: 45 times
Been thanked: 46 times
Contact:

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by JimHelms » Thu Dec 13, 2018 9:38 am

One other task that you may want to perform to assure the router firmware is actually programming the MC7455 is to program it manually.

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!usbcomp=1,1,1009
at!selrat=06
at+cfun=1
at+cgdcont=1,"ipv4v6","broadband"
at!custom="IPV6ENABLE",1
at!reset
These users thanked the author JimHelms for the post:
thebranman (Thu Dec 13, 2018 10:03 am)

thebranman
Posts: 41
Joined: Thu Oct 18, 2018 11:19 pm

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by thebranman » Thu Dec 13, 2018 9:50 am

swwifty wrote:
Thu Dec 13, 2018 9:23 am
do you not have any little omnis you can directly connect to the modem to test with?
Hi Swwifty, I have 2 small omnis but I figured the range was too great for those (2 miles+) to have anything show up. I guess I could give it a go with Jim's recent post. Will report back soon

thebranman
Posts: 41
Joined: Thu Oct 18, 2018 11:19 pm

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by thebranman » Thu Dec 13, 2018 9:51 am

JimHelms wrote:
Thu Dec 13, 2018 9:38 am
One other task that you may want to perform to assure the router firmware is actually programming the MC7455 is to program it manually.

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!usbcomp=1,1,1009
at!selrat=06
at+cfun=1
at+cgdcont=1,"ipv4v6","broadband"
at!custom="IPV6ENABLE",1
at!reset
Ok will do, thanks again...I'll report back after testing this and with the multimeter

swwifty
Posts: 382
Joined: Thu Aug 30, 2018 8:21 pm
Location: NE GA Mountains

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by swwifty » Thu Dec 13, 2018 10:11 am

thebranman wrote:
Thu Dec 13, 2018 9:50 am
Hi Swwifty, I have 2 small omnis but I figured the range was too great for those (2 miles+) to have anything show up. I guess I could give it a go with Jim's recent post. Will report back soon
They will work, the signal strength just won't be as good as if you had them outside, or outside antennas.

For example, the tower I use is 5 miles away non-line of sight, and I can use 3dbi omnis just fine.

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 701
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by JimHelms » Thu Dec 13, 2018 10:13 am

thebranman wrote:
Thu Dec 13, 2018 9:50 am
Hi Swwifty, I have 2 small omnis but I figured the range was too great for those (2 miles+) to have anything show up.
I agree this should be tried. May have to relocate the router to the highest position possible and with the least obstructions (i.e., walls, electronics, etc) between the router and the tower.
I guess I could give it a go with Jim's recent post. Will report back soon
Hopefully, it will be this simple to correct.

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 701
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by JimHelms » Thu Dec 13, 2018 10:18 am

As for the difference in the SMA connector vs the RP-SMA connector:

SMA vs RP-SMA Connectors 2.png

thebranman
Posts: 41
Joined: Thu Oct 18, 2018 11:19 pm

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by thebranman » Thu Dec 13, 2018 10:21 am

Hi again, I ran through those new commands you listed:

Code: Select all

at!entercnd="A710"
at!usbcomp=1,1,1009
at!selrat=06
at+cfun=1
at+cgdcont=1,"ipv4v6","broadband"
at!custom="IPV6ENABLE",1
at!reset
and was showing "ok" on all until:

Code: Select all

at+cfun=1
+CME ERROR: operation not supported
I tried it with the small omnis swwifty mentioned as well, and got the same results for LTEinfo and gstatus:

Code: Select all

AT!LTEINFO
!LTEINFO: 
Not Available
and

Code: Select all

AT!GSTATUS?
!GSTATUS: 
Current Time:  280		Temperature: 22
Reset Counter: 1		Mode:        LOW POWER MODE 


OK

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 701
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: WG3526 connection problems - no signal, AT!GSTATUS? fails

Post by JimHelms » Thu Dec 13, 2018 10:36 am

This could be a firmware issue. Have you tried flashing the Generic firmware on the MC7455?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post