NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Related to Router Devices ONLY
Forum rules
Use the SEARCH function for related issues PRIOR to posting for assistance.
Post Reply
LTE_WAN
Posts: 4
Joined: Sat Nov 14, 2020 10:53 am
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by LTE_WAN » Sat Nov 21, 2020 11:11 am

So a few weeks ago I disable the wifi @ the Wireless Overview page - disable.

Now after enabling it I cannot connect, as it wont assign a DHCP address.

I noticed under edit/interface configuration/general setup/ the "Choose the network(s) you want to attach to this wireless interface" wont stick. I'll select the lan, save and apply, go back and its not selected.

(Ethernet connection works fine)

Any pointers would be appreciated.
Firmware Version - GoldenOrb_2020-05-16

LTE_WAN
Posts: 4
Joined: Sat Nov 14, 2020 10:53 am
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by LTE_WAN » Sat Nov 21, 2020 11:16 am

Here is the sys log

Sat Nov 21 09:13:29 2020 daemon.info hostapd: wlan0: STA 90:27:e4:f1:e2:7d IEEE 802.11: authenticated
Sat Nov 21 09:13:29 2020 daemon.info hostapd: wlan0: STA 90:27:e4:f1:e2:7d IEEE 802.11: associated (aid 1)
Sat Nov 21 09:13:29 2020 daemon.notice hostapd: wlan0: AP-STA-CONNECTED 90:27:e4:f1:e2:7d
Sat Nov 21 09:13:29 2020 daemon.info hostapd: wlan0: STA 90:27:e4:f1:e2:7d WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sat Nov 21 09:13:30 2020 daemon.warn dnsmasq-dhcp[18403]: DHCP packet received on wlan0 which has no address
Sat Nov 21 09:13:32 2020 daemon.warn dnsmasq-dhcp[18403]: DHCP packet received on wlan0 which has no address
Sat Nov 21 09:13:37 2020 daemon.warn dnsmasq-dhcp[18403]: DHCP packet received on wlan0 which has no address
Sat Nov 21 09:13:45 2020 daemon.warn dnsmasq-dhcp[18403]: DHCP packet received on wlan0 which has no address
Sat Nov 21 09:13:53 2020 daemon.warn dnsmasq-dhcp[18403]: DHCP packet received on wlan0 which has no address
Sat Nov 21 09:13:58 2020 daemon.notice hostapd: wlan0: AP-STA-DISCONNECTED 90:27:e4:f1:e2:7d
Sat Nov 21 09:13:58 2020 daemon.info hostapd: wlan0: STA 90:27:e4:f1:e2:7d IEEE 802.11: disassociated
Sat Nov 21 09:13:59 2020 daemon.info hostapd: wlan0: STA 90:27:e4:f1:e2:7d IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)

User avatar
Didneywhorl
Posts: 1293
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 361 times
Been thanked: 219 times
Contact:

Re: NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by Didneywhorl » Sat Nov 21, 2020 7:40 pm

Might just be best to reload the firmware. You'll have to email sales@ltefix.com for that I think.
The Solution for your Internet Connectivity and Speed.

LTE_WAN
Posts: 4
Joined: Sat Nov 14, 2020 10:53 am
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by LTE_WAN » Sun Nov 22, 2020 5:40 pm

Rather that reloading firmware, is reset a safer option? I'm losing confidence in this router and a return seems to be a wise option. Turning wifi off/on shouldn't be a cause for a firmware reload.

A google search "DHCP packet received on wlan0 which has no address" seems to be an old OpenWrt firmware issue.

User avatar
Didneywhorl
Posts: 1293
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 361 times
Been thanked: 219 times
Contact:

Re: NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by Didneywhorl » Sun Nov 22, 2020 10:12 pm

Try the menu option --> System-->Backup / Flash Firmware --> Restore --> Reset to defaults and click the perform reset button
The Solution for your Internet Connectivity and Speed.

User avatar
Didneywhorl
Posts: 1293
Joined: Fri Mar 23, 2018 5:37 pm
Location: USA
Has thanked: 361 times
Been thanked: 219 times
Contact:

Re: NEXQ6GO cannot connect to Wifi/lan

Post by Didneywhorl » Sun Nov 22, 2020 10:15 pm

LTE_WAN wrote:
Sun Nov 22, 2020 5:40 pm
...A google search "DHCP packet received on wlan0 which has no address" seems to be an old OpenWrt firmware issue.
This is why I recommend reloading the firmware. Likely something when goofy in the background and re firmware refresh will likely fix it.

But try resetting it first and see if that clears it.
The Solution for your Internet Connectivity and Speed.

Post Reply