MC7455 - Was working for months - Verizon MVNO - now it's connected but no internet

Sierra Wireless AirPrime Modem Card Topics
Post Reply
serverside
Posts: 64
Joined: Wed Jul 11, 2018 3:02 pm

MC7455 - Was working for months - Verizon MVNO - now it's connected but no internet

Post by serverside » Fri Mar 08, 2019 9:17 am

So as the title states, was working great for like 8 months, but last night around midnight, it dropped and has not connected back to the internet. I'm using a MVNO for verizon (tracphone). It shows connected to the tower no problem, but it won't connect to the net. Below is what's going on, I'm reading that RRC State Idle is bad. I've tried dumping it into 3g only, doesn't work. Hard reset, doesn't work. The last like +CME ERROR: no network service is what I'm assuming is the issue, but why would it do this suddenly? Is my MC7455 bad? I'm running a ZBT-WG3526 from the ltefix store.

Help!

Code: Select all

AT!GSTATUS?
!GSTATUS: 
Current Time:  4893		Temperature: 39
Reset Counter: 1		Mode:        ONLINE         
System mode:   LTE        	PS state:    Attached     
LTE band:      B4     		LTE bw:      20 MHz  
LTE Rx chan:   2050		LTE Tx chan: 23230
LTE CA state:  NOT ASSIGNED
EMM state:     Registered     	Normal Service 
RRC state:     RRC Idle       
IMS reg state: No Srv  		
PCC RxM RSSI:  -85		RSRP (dBm):  -114
PCC RxD RSSI:  -84		RSRP (dBm):  -112
Tx Power:      0		TAC:         A104 (41220)
RSRQ (dB):     -7.9		Cell ID:     0276870C (41322252)
SINR (dB):      9.8
OK
AT!PCTEMP?
Temp state: Normal
Temperature: 39.00 C
OK

Code: Select all

AT!IMPREF?
!IMPREF: 
 preferred fw version:    02.08.02.00
 preferred carrier name:  GENERIC
 preferred config name:   GENERIC_002.007_001
 current fw version:      02.08.02.00
 current carrier name:    GENERIC
 current config name:     GENERIC_002.007_001

OK

Code: Select all

AT!LTEINFO
!LTEINFO: 
Serving:   EARFCN MCC MNC   TAC      CID Bd D U SNR PCI  RSRQ   RSRP   RSSI RXLV
             2050 311 480 41220 0276870C  4 5 5   9 406  -7.5 -112.5  -85.0  11

IntraFreq:                                          PCI  RSRQ   RSRP   RSSI RXLV
                                                    406  -7.5 -112.5  -85.0  11

InterFreq: EARFCN ThresholdLow ThresholdHi Priority PCI  RSRQ   RSRP   RSSI RXLV
             5230            0           6        3 406  -8.2  -97.3  -69.9   0
             5230            0           6        3 379 -18.5 -105.9  -79.1   0

GSM:       ThreshL ThreshH Prio NCC ARFCN 1900 valid BSIC RSSI RXLV

WCDMA:     UARFCN ThreshL ThreshH Prio PSC   RSCP  ECN0 RXLV

CDMA 1x:   Chan BC Offset Phase Str

CDMA HRPD: Chan BC Offset Phase Str


OK
Here is the kicker:

Code: Select all

AT!SCACT=1,1
+CME ERROR: no network service

User avatar
JimHelms
Site Admin
Posts: 771
Joined: Tue Dec 19, 2017 8:59 pm
Location: DFW Texas
Contact:

Re: MC7455 - Was working for months - Verizon MVNO - now it's connected but no internet

Post by JimHelms » Fri Mar 08, 2019 9:45 am

Assuming it is not a tower issue (which is very possible), the first thing I would do is refresh the build following THIS TUTORIAL

I have seen the idle state corrected on a few occasions but resetting and starting anew.

serverside
Posts: 64
Joined: Wed Jul 11, 2018 3:02 pm

Re: MC7455 - Was working for months - Verizon MVNO - now it's connected but no internet

Post by serverside » Fri Mar 08, 2019 4:18 pm

Welp this one was an easy fix, their billing messed up and had my account in breach even though I have auto pay on. So it's fixed now. Check your accounts everyone lol

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post