Search found 21 matches

by leopardus2
Thu Nov 05, 2020 3:44 am
Forum: Sierra Wireless Cards
Topic: Sierra EM9190 stuck in PCIE mode
Replies: 0
Views: 63

Sierra EM9190 stuck in PCIE mode

Ok, so I got this EM9190 modem from aliexpress only to discover it defaults to PCIe mode and in order to have it switch to USB3 mode, a specific pin on the M.2 connector needs to be tied to a 1.8 volt signal. What options do I have to make this modem visible by either ROOter or my windows machine? C...
by leopardus2
Tue Nov 03, 2020 1:17 pm
Forum: Firmware
Topic: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load
Replies: 8
Views: 611

Re: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load

Its very similar hardware to the WG3526, and I've never seen this issue. I don't think it's a hardware limitation or kernel. It seems more of a bug somehow. I'll have to put an em20 into one of my routers and try it out. I have two WG1608. In one of them I have the EM20, in the other there is a RM5...
by leopardus2
Mon Nov 02, 2020 8:33 am
Forum: Firmware
Topic: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load
Replies: 8
Views: 611

Re: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load

Hi Didney, I have loaded it via chinese bootloader. But everything is working just fine, I don't see a reason to reload the firmware multiple times. This is probably a limitation in either the kernel or the hardware. And yes I tried MBIM mode and the message still appears. Please note that it requir...
by leopardus2
Mon Nov 02, 2020 3:15 am
Forum: Firmware
Topic: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load
Replies: 8
Views: 611

Re: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load

roddel007 wrote:
Mon Nov 02, 2020 1:43 am
I have no problem with the firmware on my wg1608.
viewtopic.php?f=8&t=2022&p=13865#p13865
Im using the new em160r-gl. The new modem runs MBIM protocol not qmi.
What version of GoldenORB?
by leopardus2
Mon Oct 05, 2020 7:53 am
Forum: Firmware
Topic: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load
Replies: 8
Views: 611

Re: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load

Yes, I posted there twice. The post was just ignored.
by leopardus2
Sun Oct 04, 2020 2:52 pm
Forum: Routers
Topic: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware
Replies: 128
Views: 24896

Re: New ZBT WG1608 5G-ready router + GoldenOrb firmware

Guys. I am experiencing an issue with the setup discussed in this topic. It looks to me there is some limitation that makes this setup not 5G capable due to throughput issues. Please see my post here: https://ltehacks.com/viewtopic.php?f=9&t=1890 thanks.
by leopardus2
Sun Oct 04, 2020 11:59 am
Forum: Firmware
Topic: ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load
Replies: 8
Views: 611

ZBT WG-1608, goldenorb 2020-06-10 and USB3 throughput issues under load

I am running an EM20-G modem in QMI mode under GoldenOrb 2020-06-10 on a WG-1608 router. Whenever there is high traffic on the modem (eg. during a speedtest) the router system log gets full of these error: Sun Oct 4 18:01:56 2020 kern.warn kernel: [ 6659.340559] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: ERROR unknown...
by leopardus2
Mon Sep 28, 2020 12:04 pm
Forum: Misc Modem Cards
Topic: EM20-G hostless mode can't ping Internet
Replies: 0
Views: 169

EM20-G hostless mode can't ping Internet

Hello, running GoldenORB 2020-06-10 on a WG1608. I have installed an EM20-G and set it to work in ethernet (hostless) mode (USBNET 1) Modem comes up fine, says wan1 is up but I cannot ping anything on Internet. luci interface shows the modem as "present, not connected". other than that, all the info...
by leopardus2
Mon Sep 28, 2020 4:58 am
Forum: Misc Modem Cards
Topic: Quectel EM20-G and EM16-G go poof?
Replies: 1
Views: 282

Re: Quectel EM20-G and EM16-G go poof?

Looks like EM20-G will never reach production stage. I heard that EM16-G has been replaced by EM160-G.
by leopardus2
Mon Sep 28, 2020 4:57 am
Forum: Misc Modem Cards
Topic: Need a quick test from an EM20-G owner
Replies: 0
Views: 207

Need a quick test from an EM20-G owner

Can someone using the Quectel EM20-G modem tell me if the AT+QCAINFO command correctly returns carrier aggregation information?

Thanks in advance,
Rick